Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A májbetegségek tüneteiről
  2023-11-09 16:23:41, csütörtök
 
  Jelek, tünetek, amelyekből könnyedén felismerhető, ha májbetegségünk van

Nagyon sokféle májbetegség létezik. A májbetegségek kialakulásában szerepet játszhat valamilyen fertőzés, rákos megbetegedés, túl sok gyógyszer, elhízás, mértéktelen alkoholfogyasztás.

A májbetegség rendkívüli módon károsíthatja a májat. Két típusa van, az akut és a krónikus. A májbetegség tünetei gyorsan is jelentkezhetnek, akár egyik napról a másikra. Ez lehet valamilyen gyógyszernek is a következménye, de autoimmun betegség vagy valamilyen vírus is okozhatja a hirtelen fellépő tüneteket. Mivel a máj károsodása hosszú időn keresztül következik be, így a tünetek egyes esetekben fokozatosan, lassan alakulnak csak ki.

A májbetegség korai jelei és tünetei: hasi fájdalom, fáradtság, energiahiány, étvágytalanság, hasmenés.

Más tünetek is kialakulhatnak, ilyen például a sárgás bőr. Nemcsak a bőr, hanem a szemfehérje is sárgás színezetet ölt. Ilyenkor ugyanis túl sok sárga anyag halmozódik fel a bilirubinból, azaz a vörösvértestekből. Egyéb esetekben a máj feladata a tisztítás, a méreganyagok eltávolítása, de nem tudja kellőképpen elvégezni a feladatait.

A tartós májproblémák a bőr viszketését is eredményezhetik. A viszketés nagyon kellemetlen, és megnehezíti a napi tevékenységeket és az alvást is.

A máj hegesedése blokkolhatja a vér áramlását, és ilyenkor a nyomás is megemelkedik a környezetében lévő erekben. Folyadék szivárog a környező szövetekbe, ez pedig a has duzzanatához vezethet. Folyadékfelhalmozódás nemcsak a hasban keletkezhet, hanem a lábakban, a bokákban is. Ez mindenképpen orvosi kezelést és segítséget igényel, ahogy mindenféle máj- és egyéb betegség is.

A széklet színét az epesók adják. Májbetegség esetén azonban megváltozik a széklet színe, jóval halványabb lesz, mint általában, ellenben a vizelet színe a szokásosnál jóval sötétebbé válik.

Sok májbetegségben szenvedő ember tapasztal nagyfokú fáradtságot. Ez azért alakulhat ki, mert a méreganyagok felhalmozódnak a szervezetben, mivel a máj képtelen ezt a feladatát ellátni. A toxinok ugyanúgy a véráramban is megjelennek, ami az agyi működést is csökkenti. Ennek következtében gyakran alakul ki fáradtság, és jelentősen csökken a koncentrációs készség is.

A betegség előrehaladtával egyre több és több toxin halmozódik fel a szervezetben, ami nagyfokú hányingert eredményezhet. Hányás is kialakulhat és a hányadékban - illetve a székletben - vér is megjelenhet.

A májbetegség következtében minden kisebb és nagyobb zúzódás szemmel is jól látható lilás elszíneződéseket eredményez a bőrön. A májbetegségben szenvedő személyek hajlamosak a vérzésre, de ugyanúgy a vérrögképződésre is.

Úgynevezett pókvénák is kialakulhatnak a nyakon, az arcon és az orron azon személyeknél, akik valamilyen májbetegségben szenvednek, de vörös folt is megjelenhet a tenyéren. Ez az előrehaladott májbetegség egyik legegyértelműbb jele is lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: elszíneződéseket, vérrögképződésre, jelentkezhetnek, legegyértelműbb, tevékenységeket, előrehaladtával, eredményezhetik, májbetegségben, étvágytalanság, kialakulhatnak, kialakulásában, májbetegségünk, felhalmozódnak, következtében, következménye, környezetében, előrehaladott, koncentrációs, májbetegségek, eredményezhet, gyógyszernek, személyeknél, szervezetben, bilirubinból, méreganyagok, duzzanatához, mindenképpen, eltávolítása, májproblémák, blokkolhatja, károsíthatja, megemelkedik, megbetegedés, felismerhető, energiahiány, májbetegség, májbetegségek kialakulásában, májbetegség rendkívüli, májbetegség tünetei, hirtelen fellépő, tünetek egyes, májbetegség korai, méreganyagok eltávolítása, tartós májproblémák, viszketés nagyon, napi tevékenységeket, környezetében lévő, környező szövetekbe, hasban keletkezhet, széklet színét, epesók adják, széklet színe,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Rögtön puha Mézes Krémes  A Föld napja  Facebookon kaptam  Ma  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Különös!  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  György napra  Föld napja április 22  S a dalok tanulsága  Paul David Tripp Április 26  Paul David Tripp Április 23  Rögtön puha Mézes Krémes  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Bella István: Zsoltár  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Gizike bar...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Maradék idő  Volt egy...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Gárdonyi Géza - Április végén  Naplemente  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Vannak arcok  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 26  Beney Zsuzsa  A boldogság ült a világvégén  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Ébredj  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  A világnak égető szüksége van ... 
Bejegyzés Címkék
májbetegségek kialakulásában, májbetegség rendkívüli, májbetegség tünetei, hirtelen fellépő, tünetek egyes, májbetegség korai, méreganyagok eltávolítása, tartós májproblémák, viszketés nagyon, napi tevékenységeket, környezetében lévő, környező szövetekbe, hasban keletkezhet, széklet színét, epesók adják, széklet színe, vizelet színe, szokásosnál jóval, méreganyagok felhalmozódnak, feladatát ellátni, toxinok ugyanúgy, agyi működést, koncentrációs készség, betegség előrehaladtával, hányadékban &#8211, székletben &#8211, májbetegség következtében, májbetegségben szenvedő, orron azon, előrehaladott májbetegség, elszíneződéseket, vérrögképződésre, jelentkezhetnek, legegyértelműbb, tevékenységeket, előrehaladtával, eredményezhetik, májbetegségben, étvágytalanság, kialakulhatnak, kialakulásában, májbetegségünk, felhalmozódnak, következtében, következménye, környezetében, előrehaladott, koncentrációs, májbetegségek, eredményezhet, gyógyszernek, személyeknél, szervezetben, bilirubinból, méreganyagok, duzzanatához, mindenképpen, eltávolítása, májproblémák, blokkolhatja, károsíthatja, megemelkedik, megbetegedés, felismerhető, energiahiány, májbetegség, fokozatosan, megjelenhet, keletkezhet, úgynevezett, szokásosnál, hányadékban, szemfehérje, mértéktelen, megváltozik, kialakulhat, kellemetlen, viszketését, fáradtságot, megjelennek, kellőképpen, megnehezíti, szövetekbe, halmozódik, székletben, mindenféle, amelyekből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7394
  • e Hét: 32285
  • e Hónap: 63771
  • e Év: 268472
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.